Lunds universitets service för studenter
Studentreceptionen
Via studentreceptionen kan du få information om universitets utbildningar, utlandsstudier och Erasmuspraktik, ställa frågor om din ansökan till universitetet eller helt enkelt få hjälp att komma i kontakt med rätt person.
Mer information om Studentreceptionen
Studenthälsan
Studenthälsan finns för dig som behöver hjälp att hantera stress, prestationsångest, rädsla att tala inför andra, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil.
Mer information om Studenthälsan
Studentprästerna
Studentprästerna i Lund finns till för studenter och anställda vid Lunds universitet och SLU Alnarp. Oavsett tro eller livsåskådning välkomnas du till enskilda samtal. Det kan gälla frågor om livet, relationer, tro, det stora eller det lilla. Studentprästerna ingår därtill i krishanteringsgrupper vid institutioner och nationer.
Mer information om Studentprästerna
Studievägledning - inför och under din studietid
Du är hjärtligt välkommen till den allmänna studievägledningen för vägledningssamtal om utbildning och yrkesområden. Ämnesspecifika studievägledare finns även på universitetets olika institutioner.
Mer information om den allmänna studievägledningen
Läsa och skriva akademiska texter
Universitetet har flexibla nätbaserade kurser i akademiskt skrivande i både svenska och engelska.
För dig som behöver ytterligare stöd finns Studieverkstaden. Studieverkstaden kan hjälpa dig att plugga bättre, bli säkrare i att tala inför andra och i att skriva akademiska texter.
Mer information om Studieverkstaden
Studera med funktionsnedsättning
Du som har en funktionsnedsättning och behöver stöd för att kunna studera på samma villkor som andra är välkommen att kontakta Pedagogiskt stöd.
Mer information om Pedagogiskt stöd
När något händer
Ambulans, brandkår, polis – ring alltid 112 vid en nödsituation.
Universitetets larmtelefonen är öppen dygnet runt. När du ringer +46 46 222 07 00 kommer du till universitetsväktaren. Om det behövs kopplar väktaren dig vidare till säkerhetsfunktionen, eller till tjänsteman i beredskap (TiB) om det är utanför ordinarie arbetstid.